Мир і Добро – Pax et Bonum

Францисканський Орден Світських в Борисполі

Францисканський Орден Світських в Борисполі

Мир і добро тобі, читачу нашого сайту!

Цей сайт було створено для справи проголошення доброї новини Господа нашого Ісуса Христа, для того, щоб сповіщати людям про діла, які чинимо задля слави Господньої.

Усі ми йдемо своєю дорогою в цьому житті. Але рано чи пізно, неодмінно починаємо замислюватись про щось, що не зрозуміле нашому розуму, таке величне і недосяжне, що затамовує подих. Десь глибоко в нашому серці розуміємо, що не все від нас залежить, що є вища сила, яка керує всесвітом, на початку створивши його і заклавши всі закони природи. Людина завжди намагається ставити собі питання і шукає на них відповіді.

Наша душа повсякчас прагне їжі духовної, без неї вона черствіє, стає пустою. Хто ж може заповнити цю пустоту? Хто може дати мир і спокій нашому змертвілому серцю? Біблія – це те джерело, в якому знаходимо ліки для душі і відповіді на всі наші питання. Ця священна Книга актуальна завжди і через неї промовляє до нас сам Господь, Творець всього сущого і нас, людей, наш захисник і спаситель. В Біблії записані закони, якими людина повинна керуватись, щоб бути щасливою. Щоб знати закони і виконувати, їх треба навчатись. Навчання Біблії ніколи не закінчується, воно триває ціле життя. Це навчання завжди триває в спільноті людей, які прагнуть осягнути своє покликання.

У світі існує багато різних доріг, які ведуть до Бога. Одна з таких доріг, котрою крокуємо ми, спільнота світських францисканців – дорога святого Франциска.

Чому ми обираємо саме такий путь? – відповідь на це питання у кожного з нас буде різною. Але є одна людина, яка має надзвичайну духовну силу, харизму і приклад життя – святий Франциск. Насамперед його несамовита віра, містеріум переживання Бога, віддання всього себе без останку Господу і людям, викликають захоплення і спонукають до навернення, постійного розвитку і діяльності на благо ближніх.

Святий Франциск є прикладом безмірної любові, співстраждання, милосердя і доброти. Той, хто своїм прикладом віри чинить нас відважними і люблячими, такими, що несуть Євангелію, добру новину про Ісуса Христа і допомогу тим людям, хто в потребі.

З осені 2018 року розпочалася офіційна історія заснування спільноти Францисканського Ордену Світських (ФОС) в Борисполі. ЇЇ засновано за асистенцією братів францисканців конвентуальних на базі парафії Преображення Господнього в місті Бориспіль.

Асистентом спільноти ФОС у Борисполі є о. Кшиштоф Пельц (OFMConv), який являється обов’язковим членом усіх зборів і діяльності спільноти. Також брат Кшиштоф – національний асистент ФОС України. Спільнота ФОС у Борисполі відноситься до Північного регіону ФОС України.

25 листопада 2018 року старшою київської спільноти ФОС до постулату нашої спільноти було прийнято п’ятеро членів. Щотижня ми збиралися по понеділках після Служби Божої, щоб завдяки молитві за допомогою Святого Духа пізнавати шлях Святого Франциска і відкривати своє покликання у цьому світі. Крім цього, ми опікуємося дітьми і літніми людьми, доїжджаючи до них з подарунками і Божим Словом, приймаємо участь у житті парафії, паломництвах та реколекціях. На початку 2019 року почали відвідувати школу форматорів Францисканського Ордену Світських, яка проходить два рази на рік у м. Старий Остропіль Хмельницької області.

Формація постулату тривала протягом одного року. Наступним кроком став новіціат.

6 жовтня 2019 року розпочалася формація новіціату. Урочистість прийняття до новіціату була проведена заступником старшої північного регіону ФОС братом Павлом.

Наші зустрічі проходять щопонеділка ввечері після Меси. Вони починаються з молитви, а далі за наступним розкладом:

  • Першого понеділка місяця в спільноті відбувається Адорація Пресвятих Дарів.
  • Другий понеділок місяця присвячений Школі Учня Ісуса Христа.
  • Третього понеділка місяця вивчається тема новіціату ФОС.
  • У четвертий понеділок місяця – братерська агапа (чаювання), на якій можна поділитися думками/ідеями, переживаннями і різними новинами.

Восени 2020 року для тих, хто пройде формацію новіціату наступить дуже відповідальний час – складання обітниць. Далі буде… 🙂

Спільнота ФОС у Борисполі відкрита до всіх бажаючих. Якщо у вас є бажання зростати у вірі, допомагати не тільки собі на шляху до святості, але й ближньому, щиро запрошуємо пізнавати Бога з нами через досвід і харизму святого Франциска з Ассизі!

Розклад зустрічей спільноти Францисканського Ордену Світських:

По понеділках з 19.30 до 21.00 в кафе-класі при костелі Преображення Господнього.

Листування можливе за електронною адресою: boryspil.ofs@gmail.com