Мир і Добро – Pax et Bonum

Францисканський Орден Світських в Борисполі

Скрутація на Вербну Неділю

Скрутація Святого Писання – це форма молитви зі Святим Письмом. Не йдеться про якесь суто розумове біблійне дослідження, а про молитовний контакт з Богом за допомогою текстів Біблії.
Тому не обов’язково прочитати і розважити всі тексти даної скрутації. Якщо якісь тексти особливим чином промовляють до тебе, вистачить, якщо зупинишся тільки на деяких з них.

  • Скрутацію розпочинаємо з молитви про світло і допомогу Святого Духа, а також з роздумів над основним текстом, від якого починається дана скрутація.
  • Скрутація, якщо є така можливість, може тривати близько півтори години. Якщо не розважимо всіх текстів і багато з них залишиться, можемо з ними зробити наступну скрутацію.
  • Технічно рекомендується робити таким чином: виписати на аркуш координати і зміст віршу, вказаного на схемі скрутації (наприклад, Мт 14, 36 “І благали Його, щоб бодай доторкнутися краю одежі Його. А хто доторкався, – оздоровлений був.”) А навколо (або з боку) цієї цитати записати коротенько, що Бог сказав мені в серці, коли я читав зазначений уривок. Для кращого зрозуміння тексту можна прочитати контекст вказаного віршу.
  • Для скрутації потрібна Єрусалимська Біблія. Біля багатьох віршів та в коментарях під текстом вона пропонує читачеві численні посилання до інших біблійних віршів, які є паралельними або теологічно зв’язаними між собою. Оскільки Єрусалимська Бібля ще не перекладена на українську мову, користуємося власне цими, вже складеними, скрутаціями, що зроблені на підставі Єрусалимської Біблії на інших мовах.
  • Пропозиція плану перебігу скрутації Святого Писання:
  • Молитва на початок скрутації;
  • Читання текстів та запис думок, що стає діалогом з Богом – молитвою, під час якої також можемо просити Бога про допомогу та світло, якщо не чуємо Його, чи не розуміємо;
  • Молитва на закінчення скрутації.


>> 06) Вербна (Пальмова) Неділя – рік А (завантажити PDF)